onsdag 23 juli 2014

Hellettä riittää

Viime päivät ovat olleet myös täällä tukalan helteisiä. Saimme alkuviikosta lasten serkun takaisin Tukholmaan ja pojat ovatkin viime päivinä tutustuneet toisiinsa intensiivisesti. Selkeä ykkösleikki on ylenpalttinen riehuminen meidän sängyssä, siihen ei tarvita yhteistä kieltä tai suuria suunnitelmia. Amos johtaa leikkijät varmoin ottein kohti makuuhuonetta heti kun aikuisten huomio hieman herpaantuu. On mukavaa saada siis myös päiviksi aikuisseuraa puistoihin ja tiukissa tilanteissa helpottaa huomattavasti, kun aikuisia on enemmän kuin yksi.

Tässä kyydissä "vain" pikkuveli
Amoksella on taipumusta "jumittaa" yhden asian kanssa pitkään ja juuri nyt näyttäis siltä että se juttu on leikkipuistojen kolmipyöräiset peräkärryn kera. Amos ajaa helposti tunnin putkeen ympäri puistoa eikä suostu lopettamaan edes ruokailun ajaksi. Onnenpäivät koittaa, jos joku pieni söpö tyttö vielä istahtaa kyytiin. Kuskin ryhti suoristuu ja haastavatkin momentit reitin varrella sujuu kuin vettä vain, suomalaisella sisulla. Suuri murhe tulee yleensä siinä vaiheessa kun kyyti-prinsessa kyllästyy köröttelyyn ja kapuaa alas kärrystä. Viimeksi eilen Amos huusi itku silmässä " haluan mustan tytön takaisin kyytiin!!" Onneksi siis suomeksi. Vielä on tekemistä tämän "politiskt korrekt" terminologian kanssa.

Dinan reissut ympäri kaupunkia on viime päivinä taitettu potkulaudalla. Ja hyvä niin koska kävely tuntuu ilmankin hellettä takkuilevan pahasti. Ei jaksais sitten millään. Mutta potkulaudalla Dina puikkelehtii ihmismassojenkin lomitse sujuvin ottein eikä tarvitse kuunnella marinaa liian pitkistä matkoista. Tänään käveltiin taas kotiin Kungsholmenin vakkari puistosta ilman pienintäkään piipitystä. Jess!
Kävelyritin mahtavasti vääntyneet puut, pakollinen poseerauspaikka!

Tänään oli jo aamusta tukalan kuumaa ja rannalle kun päästiin painelin myös minä suoraan mereen. Ihanan viileetä. Amos ei jostain syystä tykkää rantailusta ollenkaan. Mankuu jatkuvasti että lähdetää pois ja puistoon. Hetken mökötyksen jälkeen kävi kuitenkin uimassa ja etsi aarretta. Kun kulkee kolmen lapsen kanssa, on harvassa ne hetket että kaikki olis yhtä aikaa tyytyväisiä. Dina kun taas viihtyisi rannalla vaikka koko päivän sukellellen ja aurinkoa ottaen. Simon taas tykkää kyllä lotrata hiekassa, mutta on viime aikoina jostain syystä alkanut pelätä vettä jopa omassa kylpyammeessa ja kastelee korkeintaan varpaat rantaveteen. 

Huomiseksi on luvassa vielä kuumempaa, joten ranta kutsuu ehdottomasti!
Svea-häst löyty Stadshusetin sisäpihalta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar