fredag 25 juli 2014

Eriksdalsbadet vai Uimastadion?

Tiukka kisa...
Kumpi on kivoin ja mahtavin uimapaikka maan päällä? Uimastadioni on ollut meidän suosikki jo vuosia, varsinkin niinä kesinä kun lapsia oli vain yksi, joka viihtyi vedessä kunnes vapisi kuin haavan lehti ja huulet olivat luumuina. Viime kesänä Uimastadika jäi kokonaan repertuaarista, koska kolmen lapsen, joista yksi vastasyntynyt, kanssa siellä ei pärjää kukaan.

Mutta siis kävimme jo viime viikonloppuna testaamassa Eriksdalsbadetin sisätilat, liukumäet ja bubbel bubbel porealtaat. Ihan kiva noin niinku uimahalliksi joita ihan yleisesti yritän karttaa. Mutta siis tekemistä riitti sisätiloissa kahdelle eri ikäiselle muksulle ihan mukavasti. Ulkouimala näytti jo silloin tosi mukavalta ja kun helleraja hipoo 30 astetta jo aamusta, mihin muuallekaan sitä suuntaisi.

Eriksdalsbadet sijaitsee Skanstull-metroaseman kupeessa ja on Ruotsin uimamaajoukkueen virallinen(?) harjoituspaikka. Ulkoa löytyy Uimastadikan tapaan laajat nurmikentät ja erilaisia altaita. Plussaa paikka saa kolmesta eri syvyisestä lastenaltaasta joista matalimmassa oli vettä vain puoleen sääreen saakka ja syvimmässä aikuisen hartiakorkeuteen. Kun altaita on kolme ei tungosta tule vaikka porukkaa on kuin pipoa näin kuumalla. Ihmiset tulevat paikalle puolen omaisuuden kanssa, mukana on aurinkotuolia, telttoja, aurinkovarjoja ja kaikenkokoisia uimaleluja. Ja kasapäin ruokaa. Perheillä on mittavat retkieväät mukana ja paikalle tullaa isoissa porukoissa.

Lisäksi löytyy myös kunnon mittainen aikuisten allas, joka on tarpeeksi syrjässä, jotta kukaan ei häiriinny ja pienet uimataidottomat eivat keksi kokeilla isojen allasta. Hyppytornia tai liukumäkiä ei ulkoaltailla ole. Ensin tämä tuotti Dinan kohdalla hienoisen pettymyksen mutta ei se menoa haitannut.
Uimalan alueella on myös pieni leikkipaikka, jätti-shakki peli ja pakolliset jätskikiskat ja kahvilat. Riittävästi aurinkopaikkoja ja sopivasti varjoa, jotta lapsetkin (ja aikuiset) jaksavat tässä kuumuudessa. Kaikin puolin täydellinen paikka siis. Jopa Amos joka olisi (taas) halunnut mielummin puistoon ajamaan pyörää, innostui uimisesta niin että lopulta hyppi huulet sinisenä "ison" altaan reunalta. Dina kävi kuuden tunnin aikana kaksi kertaa pyyhkeillä haukkaamassa jotain ja pysyi muuten altaassa ja sai jopa kavereita. Kanon, som man brukar säga här!
Amoksen taidonnäyte
Simon pysyi turvallisesti reunan ja mamman tuntumassa

Simon, joka on viime viikkojen aikana kehittänyt itselleen vesikauhun leikki lopulta todella innoissaan pienessä altaassa. Ainakin niin kauan kun kukaan ei roiskinut vettä päälle. Amos oli niin väsynyt reissun jälkeen, että nukahti saman tien kun pääsi vaunuihin istumaan.

Ja nyt sitten siihen tiukkaan kisaan paremmuudesta...enpä tiedä... Kyllä taitaa tämä ruotsalainen versio viedä voiton, vaikka Uimastadion onkin tietysti klassikko. Lähinnä siksi että leikkipaikka on huomattavasti kivempi kuin Uimastadionilla ja altaita on enemmän. Eikä miinusta voi edes antaa liukumäkien puutteesta, koska liukumäet sillä lapsimäärällä olisi täysi kaaos.

Ja koska huomennakin on taas tukalan kuuma, ei tarvitse montaa kertaa miettiä mihin mennään vilvottelemaan! Pakastin on jo täytetty vesipulloilla ja huomisen eväät suunniteltu. Uikkarit vaan kuivumaan ja huomenna taas mennään!
Bada, bada, bada!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar