söndag 22 juni 2014

Joku tässä yhtälössä mättää...

Sateinen ja kalsean kylmä sää, pieni mökki ilman juoksevaa vettä. Yksi joka harjoittelee potta-hommia ( lue: paljon pyykkiä) toinen joka muuten vaan kuluttaa paljon vaatteita sotkemalla ja kuolaamalla, yksi joka ei muotitietoisena voi pukeutua sään mukaisesti ja yksi joka unohti kaikki lämpöset releet kotiin, kun keskittyi pakkaamaan muiden kamoja. Ei hyvä yhtälö.

Me ollaan nyt siis lomakodissa kuten Amos asian "Jasonin kesä"-kirjan mukaan järkeili. Niin ollaan, mutta missä on loma? Juuri kun aurinko löytää nämä kulmat ja aloitetaan reippaina ulkovaatteiden pukeminen, alkaa jo vähintäänkin ripottaa siinä vaiheessa kun päästään kuistille. Eipä siinä mitään, onhan meillä vedenkestävät ulkovaatteet, mutta kun hengitys huuruuntuu kylmässä ja vaatteiden kuivaksi saaminen vie vuorokauden niin nostan kyllä itselleni ja varsinkin vanhemmilleni hattua jos jaksan seuraavan viikon tätä.Voi olla että muutetaan suunnitelmia ja palataan kaupunkimaisemiin. 

Toisaalta lapset eivät valita eikä välitä. Sateella voi jatkaa puuhommia, vaikka vain puolihullut tuolla ulkona vapaaehtoisesti rehkisi. Mutta jos toisessa kädessä on kauan kaivattu oma saha ja vesipyssy, niin pieni sade ei menoa latista. Ruoka maistuu, ja yöllä nukutaan sikeästi kun sade rummuttaa peltikattoa. Ja onneksi on netti ja netflix. Niillä saadaan sisälle pakotetut varsajalat hetkeksi ojoon ja paikoilleen, jotta voidaan odotella kaatosade kuuron heltiämistä, vain pieneksi tihutukseksi.

Mitäs muuta positiivista tästä keksisi? 
Ei ole hyttysiä.  Liian kylmää.
Ei tarvitse vahtia laiturilla pientä uimataidotonta apinamiestä. Liian kylmää.
Ei tarvitse kinastella kuka saa parhaan aurinkopaikan puutarhasta. Liian kylmää, eikä aurinko tänne osaa.
Ei tarvitse myöskään tunkea itseään bikineihin tai ritsahtelevaan uimapukuun. Liian kylmää.
Voi huoletta kerrospukeutua villasukkien ja parin kollarin kera, eikä miettiä miten pienet miehet suojaisi auringolta.
Täytyy myös syödä lähes koko ajan jotta pysyy lämpöisenä.

Eli tätä tämä loma sitten nyt näyttää olevan. Syömistä, nukkumista, sään sadattelua ja toiveikasta vilkuilua taivaalle samalla kun puhaltelee lämpöä sormiin ja lisää vielä yhden klapin kiukaaseen ja yhdet sukat ylisuuriin kumisaappaisiin. Vedetään keuhkot täyteen raikasta ja kosteaa järvi-ilmaa ja muistellaan näitä hetkiä kaiholla sitten parin viikon päästä kun kaikki taas heittää kärrynpyörää ja vaihdetaan maisemaa seuraavaan "lomakotiin". Hyvää lomaa vaan kaikille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar